Εκδήλωση: Η Λογοτεχνικότητα της Καθημερινότητας - Περιοδικό Κέφαλος

Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς.


ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Εκδήλωση: Η Λογοτεχνικότητα της Καθημερινότητας




Η ομάδα "ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ" καλωσορίζει τους συγγραφείς Εύα Μαθιουδάκη και τον Δημήτρη Χριστόπουλο από τον εκδοτικό οίκο Το Ροδακιό. Μαζί τους συνομιλεί η Νάσια Διονυσίου. Συντονίζουν η Κωνσταντία Σωτηρίου και ο Χρίστος Ρ. Τσιαήλης. Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στις 19:00 μ.μ. στη Λέσχη Βιβλίου «Υφαντουργείο» στη Λευκωσία. 

Λίγα λόγια για τις «ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ»

Οι Διαβάσεις είναι μια νεοσύστατη ομάδα συγγραφέων, που αποτελείται από τους συγγραφείς Νάσια Διονύσιου, Κωνσταντία Σωτηρίου και Χρίστο Ρ. Τσιαήλη. Η ομάδα επιδιώκει να φέρει κοντά συγγραφείς από την Κύπρο και την Ελλάδα, που στεγάζονται σε κοινούς εκδοτικούς οίκους και τους συνδέουν κοινοί λογοτεχνικοί άξονες, και μέσα από συναντήσεις, συζητήσεις και αναγνώσεις να τους συστήσει στο κυπριακό φιλαναγνωστικό κοινό. 
Η Ομάδα Συγγραφέων «Διαβάσεις», ξεκινά τη λογοτεχνική της δραστηριοποίηση στη Λευκωσία, με τον προγραμματισμό μιας σειράς πολυθεματικών συναντήσεων με συγγραφείς από την Ελλάδα. Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα φιλοξενούνται πεζογράφοι από συγκεκριμένο κάθε φορά ελληνικό εκδοτικό οίκο και θα συζητούνται θέματα που αφορούν στη διαδικασία της γραφής, της έκδοσης και της ευρύτερης λογοτεχνικής διαδικασίας. Θα παρουσιάζεται επίσης το προσωπικό έργο των συμμετεχόντων δημιουργών. 
Οι συναντήσεις απευθύνονται σε πρόσωπα που επιθυμούν να έρθουν σε άμεση επαφή με τη σύγχρονη λογοτεχνική δραστηριότητα σε Ελλάδα και Κύπρο, γνωρίζοντας νέους συγγραφείς και ανακαλύπτοντας τη φυσιογνωμία σημαντικών εκδοτικών οίκων. Ταυτόχρονα, απευθύνονται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη σύγχρονη κυπριακή λογοτεχνία και τους τρόπους με τους οποίους αυτή συνυπάρχει ισότιμα και δημιουργικά στα πλαίσια της ελληνικής λογοτεχνικής πραγματικότητας. 
Στην πρώτη αυτή συνάντηση με το ειδικό θέμα "Η Λογοτεχνικότητα της Καθημερινότητας", θα φιλοξενηθούν οι συγγραφείς Εύα Μαθιουδάκη και Δημήτρης Χριστόπουλος, από τις εκδόσεις "Το Ροδακιό". Μαζί τους θα συνομιλήσει η Νάσια Διονυσίου και θα συντονίσουν η Κωνσταντία Σωτηρίου και ο Χρίστος Ρ. Τσιαήλης. 
Η συζήτηση θα εκτυλιχθεί σε μοτίβο ερώτησης-απάντησης σε θέματα όπως η αποκωδικοποίηση της καθημερινότητας μέσα από τη Λογοτεχνία, και η χρήση της Λογοτεχνίας για προσέγγιση της καθημερινότητας με επίγνωση και επικουρικότητα. 
Προσκαλούμε το κοινό να συμμετέχει και να ενισχύσει τη συζήτηση αυτή με την παρέμβασή του.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε για μια όμορφη, καθαρά λογοτεχνική βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μανιφέστο