ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΠΛΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΟΣ - Περιοδικό Κέφαλος

Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς.


ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΠΛΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΟΣ





Το λογοτεχνικό περιοδικό «ΚΕΦΑΛΟΣ – Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς», προσκαλεί όλους τους λογοτέχνες και τους καλλιτέχνες της Ελλάδας, της Κύπρου και του Εξωτερικού να συμμετάσχουν στο νέο διπλό τεύχος του (αρ. 2-3), το οποίο θα εκδοθεί μέσα στο τρίτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου του 2018. Μπορούν να στέλνουν τις συμμετοχές τους έως τις 16 Δεκεμβρίου 2018 στο email: kefalos.periodiko@gmail.com

Το δεύτερο τεύχος θα έχει αφιέρωμα: «Τα Χριστούγεννα στη Λογοτεχνία», αλλά θα γίνονται δεκτά και έργα με ελεύθερο θέμα. 

Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να συμμετάσχετε στις εξής κατηγορίες:
  • ΠΟΙΗΣΗ: μέχρι τρία ποιήματα έκτασης με ανώτατο όριο στίχων τους 40 στίχους το καθένα,
  • ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ: έως τρία διηγήματα με ανώτατο όριο λέξεων τις 3000 λέξεις το καθένα,
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ-ΔΟΚΙΜΙΑ: άρθρα ή μελέτες ή δοκίμια έως 3000 λέξεις,
  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: -Παιδικά παραμύθια: έως δύο έργα με ανώτατο όριο λέξεων τις 2500 λέξεις το καθένα, -Παιδικά διηγήματα-ιστορίες: έως  δύο έργα με ανώτατο όριο λέξεων τις 2500 λέξεις το καθένα, -Παιδικά ποιήματα: έως τρία έργα με ανώτατο όριο στίχων τους 40 στίχους.
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: γίνονται δεκτά Δελτία Τύπου για λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, νέες εκδόσεις βιβλίων και για ότι άλλο έχει σχέση με τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό.
  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ: γίνονται δεκτές παρουσιάσεις παλαιότερων ή νέων βιβλίων με κείμενα που είναι είτε περιλήψεις είτε κριτικές. Επίσης, είναι απαραίτητη και η αποστολή φωτογραφίας του εξωφύλλου ή ακόμη φωτογραφίας και του ίδιου του συγγραφέα ή ποιητή. 
  • ΝΟΥΒΕΛΕΣ ή ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ: γίνονται δεκτές Νουβέλες ή μεγάλης έκτασης Διηγήματα, τα οποία θα δημοσιευτούν σε συνέχειες ξεκινώντας από το τρέχων τεύχος. 
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: γίνονται δεκτές φωτογραφίες για δημοσίευση στο τεύχος. Επίσης, γίνονται δεκτές και φωτογραφίες έργων ζωγραφικής για να κοσμήσουν τις σελίδες μας.

Τα λογοτεχνικά σας έργα θα μπορούν να κινούνται μέσα στα πλαίσια των εξής θεματολογιών:

  • Χριστούγεννα,
  • Ελεύθερο θέμα (έργα ανεξαρτήτου θέματος από τα παρακάτω),
  • Επτάνησα,
  • Κεφαλονιά ή/και Ιθάκη,
  • Οικονομική κρίση (π.χ. έργα με θέμα τη φτώχεια, την πείνα, τους άστεγους που έχασαν τα σπίτια τους κτλ.).
Όπως καταλαβαίνετε το συγκεκριμένο διπλό τεύχος θα έχει ποικίλη θεματολογία με νέες στήλες: όπως λαογραφία, καλλιτεχνικά νέα, φιλολογικά νέα, λογοτεχνικά νέα, παρουσιάσεις βιβλίων, συνεντεύξεις, συμβουλές σε νέους λογοτέχνες κλπ. 

Επίσης, δεχόμαστε και προτάσεις για οποιαδήποτε συνεργασία για το τρέχων ή τα επόμενα τεύχη. 

Όλα μας τα τεύχη διανέμονται δωρεάν, έχουν ηλεκτρονική μορφή (ebook) και αναρτώνται στο διαδίκτυο -στην ιστοσελίδα του Κέφαλου, όπως και σε πλατφόρμες digital publishing. Το 1ο τεύχος ξεπέρασε τις 25.000 μοναδικές προβολές σε αναγνώσεις από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Αμερική και την υπόλοιπη Ευρώπη. 

Τέλος, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ για τη συνεργασία σας σε όλες μας τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το 1ο χρόνο λειτουργίας του περιοδικού μας.  Μέσα στο 2018 πραγματοποιούμε ή πραγματοποιήσαμε τις εξής δράσεις: τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης Κέφαλος με συμμετοχή 619 ποιημάτων, τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πεζογραφίας Κέφαλος ο οποίος λήγει στις 31 Μαρτίου 2019, το Διαγωνισμό Βραβείων Βιβλίου 2017-2018 ο οποίος λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2019, την έκδοση του έντυπου Λογοτεχνικού Ημερολογίου 2019 με συμμετοχές 136 λογοτεχνών (θα εκδοθεί τον Δεκέμβριο) και την Εγκυκλοπαίδεια των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών για την οποία οι δηλώσεις συμμετοχών βρίσκονται σε εξέλιξη. 


Πλούταρχος Πάστρας
Λογοτέχνης-Δημοσιογράφος-
Εκδότης Λογοτεχνικού Περιοδικού Κέφαλος


Αντωνία Σαμόλη
Λογοτέχνιδα-
Εκδότρια Λογοτεχνικού Περιοδικού Κέφαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μανιφέστο